Egy weboldal elkészítése nem csak annyiból áll, hogy megtervezzük a dizájnt, feltöltjük szöveggel, és indulhat is a honlap. Bejegyzésünkben néhány honlapkészítési tanácsot fogunk megosztani, melyekkel növelhető weboldalunk sikeressége.

A honlap főoldala legyen letisztult, egyszerű, de mégis tartalmazzon minden szükséges információt. Nagyon ritkán olvasnak el a látogatók minden szöveget egy honlapon, sokkal jellemzőbb, hogy végigfutnak rajta, és a lényegesnek tűnő (kiemelt) szövegeket olvassák csak el. Úgy kell tehát kialakítani a főoldalt (mivel valószínűleg ez az oldal, amit először látnak), hogy minden fontos információ megragadja a látogatók tekintetét.

Amik segítségünkre lehetnek ehhez:

  • Megfelelő kontraszt használata: A szövegek és a háttér színét tudatosan kell úgy megválasztani, hogy a szöveg tiszta, éles, könnyen olvasható legyen. Emellett olyan színeket válasszunk, melyek jellemzik cégünket, vállalkozásunkat, hogy a céges arculathoz igazodjon a weboldal.
  • Megfelelő betűméret, betűtípus: A betűméretet is az olvashatósághoz kell igazítani. Nem elég esztétikus szöveget készíteni, mert ha az nem olvasható, akkor nem fogjuk tudni eljuttatni az információkat a látogatók számára.
  • Könnyű navigáció: Ha túllépünk a főoldalon, akkor arra kell figyelni, hogy a látogatók könnyen tudjanak tájékozódni holnapunkon. Minden egyes oldalon egyértelműen fel kell tüntetni, hogy hol van éppen a látogató, és hogy tud onnan tovább lépni. A menü legyen mindig jól látható, a cég logója vigyen a főoldalra stb.
  • Mobilbarát honlap: Sokan elfelejtik, azonban az egyik legfontosabb, hogy az elkészült honlap legyen mobilbarát, reszponzív. Az okostelefonok elterjedésének köszönhetően rengetegen fogják weboldalunkat mobilról böngészni, így úgy kell azt kialakítani, hogy nekik is a lehető legjobb élményben legyen részük, amikor weboldalunkra jutnak.