Aki rendszeresen vásárol az interneten dolgokat, tudja, hogy az egyik legnehezebb feladat, ha ruhát akarunk vásárolni. Mivel méretre vásárolunk, így minden egyes termékről külön-külön meg kell győződni, hogy megfelelő lesz számunkra, akkor is, ha egy ruha webáruházból vásárolunk csak. Cikkünkben ehhez fogunk segítséget nyújtani.

Az első feladat, hogy tisztában legyünk a saját méreteinkkel. Ezeket nem elég egyszer lemérni, és utána mindig az alapján vásárolni, hanem rendszeresen frissítsük (néhány havonta), hogy az esetleges változásokkal is tisztában legyünk.

Ha ez megvan, indulhat a böngészés. Minden ruha webshopnál keressük meg a mérettáblázatot. Ezt vagy külön lapon, vagy az egyes termékek oldalán találjuk meg általában. Ehhez tudjuk majd hasonlítani a saját méreteinket, hogy megkapjuk, milyen méretet kell az adott ruhából rendelni, hogy megfelelő legyen.

A termékek egyéb sajátosságait a képeken, videókon láthatjuk. A kiváló webáruházak több képpel (több szögből), videóval is rendelkeznek egyes termékeikről. Ezeket mindig nézzük meg alaposan (valamint figyeljünk oda a modell méreteire, magasság, súly, egyéb méretek), mert ezeket is figyelembe tudjuk venni, amikor eldöntjük, megfelelő-e a ruha.

Mivel nem tudjuk megfogni vásárlás előtt a ruhákat, ezért az anyagot úgy tudjuk „ellenőrizni”, hogy megnézzük a ruha összetételét, keresünk olyan saját ruhánkat, amely hasonló, vagy megegyező, és ahhoz hasonlítjuk.

Egy fontos biztosíték még, ha könnyen vissza lehet küldeni a megrendelt terméket. Ennek feltételei webáruházanként változnak, szóval mindig érdemes megnézni.