Manapság már a lézeres szemműtéteknek rengeteg különféle fajtája van. Ezek közül az egyik legmodernebb és legjobb megoldás a FEMTO lézerkezelés. Ezt fogjuk bemutatni bejegyzésünkben.

A FEMTO kezelés nem csak biztonságos, hanem fájdalommentes is. Egyedül megoldja a PRK kezelés (teljesen biztonságos, azonban a műtét utáni 3 napban a gyógyulás nem teljesen fájdalommentes) és a LASIK kezelés (nem olyan biztonságos, mint a PRK kezelés) problémáit is.

Mi is az a FEMTO lézerkezelés?

A FEMTO lényege, hogy a használt lézer képes volt védőlebenyt készíteni, ami milliméter ezredrészének megfelelő pontossággal készül, számítógép vezérléssel. A lebeny elkészülte után a lézerkezelés a PRK kezeléshez hasonlóan történik, viszont a PRK-val szemben a FEMTO teljesen fájdalommentes eljárás, ennek köszönheti rendkívüli népszerűségét, valamint a magasabb árat is.

A FEMTO kezelés feltalálása óta a LASIK kezelést már nem érdemes megkockáztatni.

A kezelést, ahogy minden lézeres szemműtétet, egy alkalmassági vizsgálat előz meg. A kezelés maga kb. 8-10 percig tart, a FEMTO után az első pár hétben jelentkezhet szemszárazság. Valamint oda kell figyelni, hogy a szemet nem szabad dörzsölni néhány hétig a kezelést követően. Emellett nyáron UV-szűrős napszemüveget kell hordani 2-3 hónapon keresztül, hogy védje a szemünket a káros napsugaraktól.

A FEMTO lézeres szemműtét tehát rengeteg előnnyel rendelkezik a PRK vagy LASIK eljárásokhoz képest, és az ára is csak minimálisan drágább. Ennek megfelelően, aki megengedheti magának, érdemes ezt a fajta kezelést választani a legjobb kezelés érdekében.