Az esküvői öltöny megfelelő kiválasztásaAz esküvői öltözék nem csak a menyasszony, hanem a vőlegény számára is kiemelten fontos. Ennek megfelelően körültekintően kell eljárni, amikor kiválasztjuk esküvői öltönyünket a nagy napra. Lássuk, hogyan tudjuk ezt könnyen megtenni.

Az esküvői öltöny mérete legyen tökéletes. Nem mindenki tudja, de az egyik legegyszerűbb módja a megfelelő öltöny kiválasztásának, ha tökéletesen illik viselőjére. Nem csak esztétikailag, hanem a használhatóságot tekintve is jó, ha passzol egy öltöny, ugyanis egy teljes napot kell benne eltölteni, ha nem kényelmes, rengeteget ronthat a nagy napon.

Az anyag kiválasztásánál ne csak a kinézetre, hanem az esküvő időpontjára is figyeljünk oda. A nyári esküvőkre a vékonyabb anyagok előnyösek, azonban egy téli esküvő alatt könnyen megfázhatunk ilyen öltönyben. Télre szintén sok esetben előnyös a vastagabb bélés.

Az esemény stílusa is hatással van a vőlegény öltönyére, formális esküvőkön formálisabb öltözet, a szabadban töltött összejöveteleken a lezser viselet lehet előnyösebb.

A ruházat stílusát tekintve az esküvői öltöny a nem túl hivatalos, inkább szűkebb családi körben történik az esküvőre ajánlott. Szmokingot is viselhetünk, ha formális eseményről van inkább szó. Esti alkalmakkor gyakori választás a frakk, a fehér nyakkendős események kelléke. A nagyon laza esküvőkre választható akár sportzakó is, trendi szabással és élénkebb színekkel is választható.