Lézeres szemműtét választása ár alapjánA lézeres látásjavítás egyre népszerűbb a látásproblémákkal küzdő emberek körében, köszönhetően számos előnyének. A kezelések között az egyik legnépszerűbb választási faktor a kezelés ára. Lássuk, hogyan lehet összehasonlítani a lézeres szemműtéteket áruk alapján.

A legegyszerűbb kezelés PRK. Ez az egyik legrégebbi lézeres látásjavító megoldás, két fajtája van, a nem egyénre szabott és az egyénre szabott PRK. A különbséget a kettő között az jelenti, hogy az egyénre szabott kezelés figyelembe veszi a páciens szemének fénytörési hibáit, így lényegesen jobb eredmény elérésére képes, minimális plusz költségért cserébe, így ha ezek közül választunk, mindenképpen jobban megéri az egyénre szabott megoldást választani.

Ennek egy továbbfejlesztett változata a NO-Touch PRK. Ami azoknak előnyös, akik nem szeretik, ha szemükhöz érnek a kezelés alatt, ami a sima PRK kezeléseknél történik. A NO-Touch során a hámeltávolítást is lézer végzi, a szemműtéttel egy lépésben.

A következő árkategória a LASIK kezelés, aminek során egy lebenyt képeznek a szem felszínén, és az alatt végzik a kezelést. Mivel LASIK során ezt mechanikus úton képzi a szemész, ami később nem nő vissza, így nagyobb a komplikáció, szövődmény esélye, mint más kezelések esetén.

A FEMTO az előző két kezelés pozitívumait egyesíti, a negatívumok kiiktatásával. Fájdalom- és szövődménymentes, mint a PRK, és gyorsan gyógyul, néhány nap utáni munkába történő visszatérést biztosít, mint a LASIK. Mivel a FEMTO kezeléshez két lézerre van szükség, így jóval drágább, mint a többi kezelés, azonban a gyors felépülés, kevés szövődmény miatt kiváló választás.