A lézeres látásjavítás jelenti manapság a legjobb megoldást a szem fénytörési problémáinak javítására. A legjobb megoldásnak azonban ára van, a lézeres szemműtét ára nagyságrendekkel magasabb, mint a szemüveg vagy a kontaktlencse ára.

Vannak olyanok is, akikre az előző kijelentés nem biztos, hogy igaz, ők azok, akiknek a havin kontaktlencsére fordított összege több tízezer forintot tesz ki. Ilyen esetekben néhány év alatt összejön egy lézeres szemműtét ára, és a kontaktlencsét sem lehet elhagyni. Szemüvegesek esetén általában nagyon hosszú idő kell, mire összejön egy látásjavító kezelés.

Az egyes kezelések között az árbeli különbségeket az alkalmazott technológia jelenti. A PRK kezelés a legrégebbi szemműtét, de ma is népszerű, köszönhetően a maximális biztonságnak és az alacsony árnak. Az alacsony árat annak köszönheti, hogy csak egy lézerre van szükség a kezeléshez, amit természetesen olcsóbb beszerezni, mint a Femtohoz szükséges két lézert.

A Femtohoz két lézerre van szükség, ami jelentősen emeli az árát a PRK-hoz képest. Nem csak az áruk különbözik azonban, hanem a Femto után sokkal gyorsabb a felépülési idő, és nem kell számolni a PRK után fellépő 3 napos kellemetlenségekkel, idegentest érzéssel sem.

A következő szint a Visumax, amely a világ egyik legfejlettebb lézere. Ez is kétlézeres eljárás, de egy fejlettebb lézerrel történik, amit természetesen többe is kerül beszerezni. A magasabb ár itt is előnyökkel jár, pontosabb szemműtét, gyorsabb kezelések, kíméletesebb a szemhez.