A botox kezelés és előnyei

Manapság a mimikai ráncok kezelése botox nevű anyaggal történik általában, köszönhetően a kezelés számos előnyének. A botox kezelés lényege, hogy injekciós technikával juttatják be a bőr alá, aminek hatására az izomműködés gyengül, megszűnik, a ráncok pedig kisimulnak. Mivel a ráncok jelentős része a mimikai izmok működése miatt jön létre, így a ráncképződés megelőzhető a botox segítségével.

A botox egyik legnagyobb előnye, hogy a ráncokat egyszerűen, gyorsan és nem utolsósorban biztonságosan szünteti meg. A kezelés maga mindössze 15-20 percig tart, nem tartozik a műtéti beavatkozások közé és fájdalommal sem jár. Annak ellenére, hogy nem műtéti beavatkozás, csak képesített szakemberrel szabad végeztetni.

A kezelés után azonnal folytatni lehet a mindennapi életet, nincs szükség napokig tartó pihenésre sem, csak odafigyelésre. A botox kezelést követően általában 7-10 nap alatt alakul ki a kezelés végleges eredménye. A hatás általában 4-6 hónapig szokott tartani, ami után újra megismételhető a kezelés, így továbbra is élvezhető a mimikai ráncok nélküli élet.

A kezeléshez használt anyag előnye, hogy probléma nélkül lebomlik az emberei szervezetben, nem marad vissza semmilyen káros anyag, és a hatás elmúlása után minden visszaáll az eredeti állapotba.

Szintén előnyös, hogy a kezelés bármennyiszer megismételhető, így rendkívül hosszú ideig lehet a segítségével eltüntetni a nem kívánatos ráncokat, anélkül, hogy attól kellene félni, hogy kárt okozunk szervezetünkben, egészségünkben.