Nem kell többé a cégbíróságon sorban állni cégkivonatért

A cégkivonat igénylése néhány évvel ezelőtt még nagyon körülményes, nehézkes volt, ugyanis korábban nem lehetett online intézni a folyamatot, hanem személyesen kellett bemenni a cégbíróságra, és ott cégkivonatot igényelni. Ez a folyamat gyakran hosszú ideig, akár órákig is eltarthatott, különösen, ha messze lakott valaki a cégbíróságról, vagy hosszú volt a sor.

Manapság azonban már nem kell sorban állni, hanem lehetőség van online cégkivonatot igényelni. Az internetes igénylés sokkal egyszerűbben, gyorsabban történik, mint a korábbi személyes ügyintézés. Nem kell sorban állni, nem kell várni, csak internetre és egy bankkártyára lesz szükségünk.

Számos cég foglalkozik ma már ingyenes, hiteles, közhiteles cégkivonatok terjesztésével, így akár választani is lehet az egyes cégek és szolgáltatásaik között. Annyit kell csak tennünk, hogy felkeressük az egyik ilyen vállalkozás weboldalát, ahol rá tudunk keresni arra a cégre, amelyiknek a cégkivonatára szükségünk van. Kiválasztjuk az irat típusát, majd a kosárba tesszük, pont úgy, mintha egy webshopból vásárolnánk. Bankkártyás fizetés esetén a vásárlás után azonnal letölthetővé válik a cégkivonat, vagy megérkezik a megadott e-mail címre. Ingyenes vagy hiteles cégkivonat esetén lesz csak ilyen gyors a folyamat, mivel a közhiteles cégkivonat mindenképpen fizikai formában, papír alapon fog érkezni, akkor is, ha azonnal kifizetjük. Ekkor is egyszerűbb a folyamat, mint régen, ugyanis házhoz érkezik a közhiteles cégkivonat is, futárszolgálat vagy a Posta segítségével.