Miről lehet felismerni a jó téli kesztyűt?A téli nagy hidegekben nagyon fontos a kezek megfelelő védelme, melegen tartási. Ehhez téli, béléses kesztyű vásárlására lesz szükség. Sok tulajdonságra oda kell figyelni azonban, ha a lehető legjobb téli kesztyűt szeretnénk megvásárolni. Lássuk, melyek ezek.

Először is gondoljuk végig, hogy milyen funkciókra szeretnénk használni a kesztyűt. Ha pl. fizikai munkát szeretnénk benne végezni, akkor nem csak a melegen tartást kell figyelembe venni, hanem azt is, hogy a mechanikai hatások ellen is védje a kesztyű a kezeket.

A kesztyű anyagát is gondosan válasszuk meg. Ha csak az a lényeg, hogy valamennyire védje a kesztyű a kezeket a hidegtől, akkor a kötött kesztyű is megfelelő lehet. Ez az egyik legolcsóbb megoldás, viszont cserébe nem fog maximális melegséget biztosítani. A legjobb megoldás a bőr kesztyű, béléssel megtámogatva. A bélés és a bőr együttesen biztosítják a maximális melegséget, a bőr anyag pedig nem csak praktikus, hanem divatos is.

Ha nem csak a hideg ellen, hanem pl. télen a hó (átázás) ellen is védeni kell a kesztyűnek, akkor olyat kell választani, amely nem engedi át a nedvességet. Ezt a tulajdonságot a kesztyű leírásánál megtalálhatjuk, ha fontos a vízzárás, akkor olyan kesztyűk válasszunk.

Arra is figyeljünk oda, hogy mennyire praktikus a kesztyű. Ha csak a melegen tartás a fontos, akkor erre a tulajdonságra annyira nem kell figyelnünk, viszont, ha szeretnénk, hogy az ujjainkat mozgatni, használni tudjuk, akkor praktikus kesztyűt vásároljunk.