Női bokacsizma tudnivalók

Az őszi és a téli hónapokban az egyik legnépszerűbb lábbeli a hölgyek körében a női bokacsizma. Ezek a bokacsizmák a csapadékosabb időszakban is megállják a helyüket, védenek az eső és a hó ellen, de a divatról se kell lemondani csak azért, mert a hidegebb hónapok csapadékos időjárása ellen védekezni fokozunk.

Anyagukat tekintve a női bokacsizmák általában bőrből készülnek. A bőrnek több előnye is van, ha lábbeliről van szó. Az egyik legfontosabb, mint vízhatlan anyagról van szó, erre a tulajdonságra pedig mindenképpen szükség van egy csizma esetén. A bőr csizmák másik előnye, hogy elegáns, divatos csizmákról van szó, így a funkciók mellett a divatos kinézetről sem kell lemondani annak, aki bokacsizmát választ.

Mivel lábbeliről van szó, ezért a kényelem is fontos szempont. A bőr bokacsizmák ebben is megállják a helyüket. A kényelmet több módon is el lehet érni. Az egyik a bélés használata, amely nem csak a kényelmet segíti, hanem melegebben is tartja a lábakat.

Női bokacsizmákat számos különböző kialakítással készítenek. Az egyik népszerű választás a rendkívül elegáns magassarkú bokacsizma. Ezek a lábbelik összekötik a bokacsizmákat a hölgyek egyik legkedveltebb lábbeli típusával, a magassarkúval. Ha a divat helyett inkább a kényelem a fontos, akkor természetesen lapos talpú bokacsizmákat is lehet találni.

Nem csak bőrből, hanem velúrból is készülnek bokacsizmák. Ezek még kényelmesebbek, mint a bőr csizmák, de csapadékos időben nem teljesítenek olyan jól. Emiatt inkább tavasszal és ősszel ajánlott viselédük.