Ha örömszerzésről van szó, akkor ma már számtalan különböző segédeszköz áll az emberek rendelkezésére, nemtől függetlenül.

A férfiak számára kifejlesztett maszturbátorok közül az egyik legnépszerűbb a műpunci, művagina névre hallgató eszköz. Ahogy a neve is mutatja, a művagina a női nemi szervre hasonlít kialakításban, és a cél, hogy a használat során is ahhoz hasonló élményt nyújtson a férfiaknak. Ezeket a segédeszközöket általában úgy gyártják, hogy egy használatra alkalmasak, de természetesen kapható olyan művagina is, melyet többször is lehet használni, megfelelő tisztítás mellett. Ezeket használat után megfelelő tisztítószerrel, fertőtlenítővel kell tisztítani, hogy minél tovább használhatók legyenek.

Ezeket a segédeszközöket általában zseblámpára hasonlító alakban készítik el, így kis helyen is elférnek, valamint könnyen is használhatók. Népszerűségükhöz ezek is nagyban hozzájárulnak a maximális élvezet mellett.

Anyagukat tekintve ezek a segédeszközök műanyag borítással készülnek általában, a lényeg úgysem ez, hanem a belső felület anyaga. A belső felület általában szilikon, mert sokkal puhább, kényelmesebb kell, hogy legyen, ez a rész ugyanis az, amely az élvezetet adja, így a lehető legjobban kell hasonlítania az emberi testhez.

Drágább művaginák esetén már plusz funkciókat is tartalmaz a segédeszköz, ilyen plusz funkció lehet pl. a vibrátoros, vagy a több nyílással rendelkező kialakítás is.