A lakberendezés lépései

A ház építésről sokak számára a falak, tető, nyílászárók stb. kivitelezése jut eszébe, pedig nem áll meg itt a kivitelezés, hanem a belső tereket is meg kell tervezni, ki kell alakítani. Ez a folyamat a lakberendezés. A lakberendezés egy teljes szakma, de az ehhez kapcsolódó teendőket sokan szeretik maguk végezni. Így biztosan a saját elképzeléseiknek megfelelő lesz a ház belseje, és persze fizetni sem kell a tanácsokért, tervezésért. Ha te is magadnak szeretnéd megtervezni a belső tereket, a következő lépéseken érdemes végigmenni.

A legfontosabb, hogy a lakberendezés elsődleges feladata az, hogy az otthon élhető legyen, kényelmes, hogy a szükséges funkciókat ellássa. Azzal kell kezdeni a lakberendezési tervezést, hogy az ezekhez kapcsolódó elképzelésidet feljegyzed magadnak. Ezt követően jöjjenek csak a látványelemek.

Ha a házba történő belépés alapján kezded el megtervezni a belső elrendezést, akkor valószínűleg egy előszobával indulsz. Itt legyen szekrény, ahova a kabátok fel lehet akasztani, és legyen egy cipős szekrény része is a lábbeliknek. A padlóburkolat olyan legyen, amely ellenáll a víznek.

Az előtérből általában a nappaliba vagy az ebédlőbe érkezünk. Ezek nagyobb terek szoktak lenni asztallal, székekkel, ülőgarnitúrákkal. Itt a funkciókra helyezz nagy hangsúlyt.

Következhet a hálószobák megtervezése. Ezek már inkább szoktak egyediek lenni, mindegyik a hálószoba tulajdonosának elképzelései alapján készüljön.

Fontos helyiség még a fürdőszoba. A fürdőszoba dizájnt érdemes a lakás többi részének kinézetéhez igazítani.