A tökéletes átmeneti kabát kiválasztásaHa tavasz, akkor megszabadulhatunk a télikabátoktól, és jöhet az átmeneti kabátok időszaka. Ahhoz azonban, hogy maximálisan ki lehessen élvezni az átmeneti kabátok előnyeit, jól kell azokat megválasztani. Ehhez nézünk meg néhány ötletet, tanácsot.

Először is azt érdemes eldönteni, hogy mire fogjuk használni az átmeneti kabátot, nem mindegy, pl. sportoláshoz vagy munkahelyi viselethez fogjuk hordani. Ha sportolni szeretnénk a kabátban, akkor a széldzsekik és a külön sportoláshoz készített kabátok közül érdemes választani. Ezek általában védenek a szél és a kisebb záporok ellen is, és az anyaguk is olyan, hogy sportolásra alkalmasak.

Ha elegánsabb, a mindennapok során hordható átmeneti kabátot keresünk, akkor is könnyű dolgunk van. A legnépszerűbb elegáns átmeneti kabát típusok a bőrkabát és a farmer kabát. Az eleganciát különösen a bőrkabátok biztosítják, számos különböző színben és fazonban választhatók, nemtől függetlenül. Hátrányuk, hogy a bőrkabátok tisztítása házilag nem olyan egyszerű, így inkább a koszosodás megelőzésére és a bőr (vagy műbőr) ápolására kell figyelni.

Ha kicsit kevésbé elegáns kabátra van szükségünk, akkor a farmer kabát lehet a jó választás. A farmer kabátok anyaga kevésbé kényes, és tisztításuk is sokkal egyszerűbb, akár mosógépben is moshatók.

Szintén az eleganciát képviselik a vékony szövetkabátok. Ezek rendszerint magasabb árkategóriákban vannak, mint a bőr vagy farmer kabátok, de sokkal elegánsabbak is.