A hűtő-fűtő klíma a legjobb választás

Ahogy egyre melegebbek a nyarak, úgy döntenek egyre többen a klíma vásárlás mellett. Nem csak a hűtési teljesítményre érdemes azonban figyelni a klíma kiválasztásakor, hanem akkor is érdemes fűtésre is alkalmas készüléket vásárolni, ha nem tervezünk vele fűteni. Nézzük meg, hogy miért.

Az elszabaduló energiaárak miatt egyre többen vannak, akik a gázfűtés helyett egyéb alternatívákat keresnek. A klímával történő fűtés jó megoldás lehet, akkor is érdemes rá készülni, ha jelenleg nincs tervben, és csak 1-2 klímára van szükségünk, hogy a nyarakat átvészeljük. A fűtésre is alkalmas készülékek minimális plusz költséggel járnak csak, és ha később klímával történő fűtésre állunk át, akkor nem kell őket lecserélni, hanem el fogják tudni látni azt a feladatot is.

Ha biztos nem akarunk majd kizárólag klímával fűteni, a fűtésre alkalmas készülékek akkor is hasznosak tudnak lenni. Különösen ősszel és tavasszal, vagy a hidegebb nyári napokon jön jól, ha klímával tudunk fűteni. Nem kell az egész fűtés üzembe helyezni csak azért, mert egy-két nap hidegebb van, hanem a klímával meg lehet oldani a fűtést. Távfűtés esetén ráadásul nincs is lehetőség a fűtés pár napra történő bekapcsolására, ugyanis csak fűtési szezonban működik a rendszer, ilyenkor még jobb, ha van fűtésre alkalmas klímánk, és bármikor be tudjuk kapcsolni, ha fázunk otthon.